Implantaten

Home / Implantaten

Waarom een implantaat?

Het kan zijn dat u door omstandigheden één, meerdere of zelfs al uw tanden of kiezen hebt verloren. In dat geval kunt u kiezen voor implantaten. Dit benadert de meest natuurlijke uitstraling en het voelt als uw eigen tanden. Het voordeel is ook dat een implantaat uw eigen tanden en kiezen die u nog hebt, spaart. Bij een conventionele brug worden de tanden en kiezen eromheen vaak beslepen. Bij een implantaat blijven uw tanden en kiezen intact. Een implantaat vervangt de wortel in de kaak en stimuleert het kaakbot waardoor de contour van uw kaaklijn in vorm blijft en uw tandvlees gezond.

Voordelen van een implantaat

U kunt weer alles eten
U kunt weer stralend lachen
U kunt weer duidelijk articuleren
Het voelt als uw eigen tanden
Het stimuleert de ontwikkeling van uw kaakbot
Het houdt uw tandvlees gezond
U krijgt uw natuurlijke uitstraling terug
U voelt zich goed en gezond!Behandel voorwaarden

Bij vrijwel iedereen kan een implantaat worden geplaatst. Er zijn echter wel een paar voorwaarden. Allereerst heeft u een verwijsbrief van uw tandarts of huisarts nodig. Verder moet uw gebit volgroeid zijn, uw tandvlees gezond en ook moet er voldoende kaakbot zijn om het implantaat te kunnen plaatsen. Als er te weinig kaakbot is, kan uw kaak met een extra behandeling van nieuw bot worden voorzien. Het kan dus zijn dat er een voorbehandeling nodig is als voorbereiding op het plaatsen van een implantaat. We maken een geavanceerde scan, die bewaard blijft, zodat u deze, indien nodig, waar ook ter wereld kunt gebruiken. Na een gedegen vooronderzoek en een mogelijke voorbehandeling wordt er een diagnose gesteld.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst en uw natuurlijke tandwortel permanent vervangt. Het ziet eruit als een soort schroef en is gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waaraan bot goed kan hechten. Vanaf januari 2017 werken wij, bij specifieke indicaties, als één van de eerste klinieken in Nederland met implantaten van zirkonium. Dit is een biologisch, keramisch materiaal voor mensen die zo min mogelijk metaal in hun mond willen hebben. Het implantaat vormt de basis voor een kroon, brug of kunstgebit.